Nasvidenje, VeliČastni svet

(ne) znanstvena fantastika

13. Čakajoč na boljše zamisli

Objavil nasvidenje, dne 6.10.2008

Kadar so se mu oči čezmerno utrudile od močne leče, je legel na slinasta tla, spodvil roke pod glavo in se zazrl v rdečkasti kristalen obok. To je bil njegov najbolj priljubljen sprostitveni položaj vsem priporočilom navkljub. Takrat ga je znala presvetliti kakšna koristna ideja o naslednji bližnjici, ki ji drugi položaji očitno niso dovolj ustrezali. Morda prav zato ni našel ustavnega priporočila ta položaj.

Mora si prinesti svojo staro oguljeno preprogo, slinasta tla očitno niso dovolj stimulativna, je sklenil.

Najsi se je še tako sproščal, koristne ideje o poenostavitvi postopka ni hotelo biti od nikoder. Vse je kazalo, da se še dolgo ne bo otresel rožnate bledice in poigraval se je z mislijo, da si okoli obraza ovije talibansko zaščito, vendar bi ga ovirala pri uporabi povečevalne leče, ki jo je imel pritrjeno na naglavni trak.

Včasih priskoči na pomoč naključje, čeprav smo jo pričakovali od nekoga drugega. Ko se je nekoč razmišljajoč zavalil na tla, nato po dolgem času vstal in se povzpel na svetlo, je opazil, da na delu njegove kože, ki se je dolgo dotikala spolzkih tal, rožičaste bledice ni opaziti. Spoznanje je obrnil v svoj prid. Pred začetkom zadrževanja v podnivoju se je namazal s tanko plastjo sluzi, ki se je plazila po steklih in tako preprečil nezdravo barvo in nepotrebna vprašanja radovednežev.

Zaenkrat mu je uspelo uskladiti srečanja s TaNido, katero je naravnost oboževal, kolikor mu je dopuščal naporni značaj. Ne samo zaradi njenih čudovitih črnih kodrastih las, izjemnega okusa in lepega nasmeha.

Dodobra je poznal njeno kartoteko in njen lahkotni odnos do vsega in vsakogar se po njegovem neskromnem mnenju čudovito sklada z njegovim. V dobro ji je štel njeno neposrednost, jasne cilje o družini, površnost in moralnost. Tu in tam ga je zmotila njena klepetavost, vendar je takšne trenutke z lahkoto požrl, konec koncev ni imela veliko prijateljic in nekje se pač mora načebljati. Ni veliko spraševala, če pa je, se je ustavljala na vprašanjih, ki niso zahtevala velikega izmikanja ali komponiranja poglobljenih razlag, ki bi DenTru po nepotrebnem žrle dragoceni čas. Skratka, v njej je našel idealno partnerko, s katero se je videl do Izpisnega dne.

Nikoli pa si ni prišel na jasno, kaj ona vidi na njem. Že mogoče, da jo privlači njegova skrivnostnost, ki si jo razlaga po svoje. Ničkolikokrat ji je razložil, da za tem stoji popolnoma neskrivnostna lenoba in pomanjkanje želje po druženju, da je pač pustež, ki se ne kani spreminjati. Vsakič posebej je preslišala jasno in enostavno sporočilo in si sestavljala svoj film, poln zanimivih podrobnosti o DenTrovih spornih sposobnostih in lastnostih, ki mu jih neupravičeno pripisuje in v katerem igra TaNida glavno vlogo rešene princeske, on pa viteškega junaka.

Nepremišljeno je zavzdihnil in steklene stene so mu posmehljivo odgovorile z glasnim odmevom.

Preveril je, če so kozarci dovolj trdno zaprti, previdno zataknil nekaj sto klekeljnov za žebljičke, vtaknjenih na zunanji rob podlage. Pazil je, da se mu ne zapletejo v nerešljive zanke. Pospravil je odvečno kramo v torbo in pokril sprostitveni poskus s neprosojnim pregrinjalom. Slednje je bilo odveč in neumno, pa vendar mu je dalo občutek varnosti.

Pomahal je z nogo, zdrsnil skozi okence ter zapustil podnivo pri koreninah slabokrvnega evkaliptusa.

Okolica je dehtela od pravkar očiščenega zraka in od nove melodije cesarskega slavčka, ki bo gotovo hit sezone.

Čas je bil za naslednji podvig.

 

 

 

 

  • Share/Bookmark

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !