Nasvidenje, VeliČastni svet

(ne) znanstvena fantastika

11. Misel se uresničuje

Objavil nasvidenje, dne 22.09.2008

DenTru je za silo uspelo urediti razmere, ki so dovolj ugodne za nadaljnje raziskovanje. Med steklenimi stenami je našel mir. Dan za dnem je natančno razporejal in prepletal nitke sedmih klopk. Površina je primerno velika za izdelovanje preproge v velikosti razkošnega zakonskega počivalnika in veliko bolj pospravljena kot njegova sprostitvena delavnica v votlini.

Seveda je pogrešal vetrc, sonce in žgolenje, pa vendar ne v takšni meri, da bi se odpovedal svojemu načrtu. Ta ga je naredil slepega in gluhega in popolnoma neuporabnega za karkoli drugega, tudi za prijazno šepetanje, ki si ga je zaman želelo površno obdelano steklo. To je po nekaj obupnih poskusih potegnilo nos in se pogreznilo v kljubovalni molk, ne da bi vzelo v mar DenTrova izjemna stopala.

Vakuumirana osebka sta spokojno ležala v kotu in njuna prisotnost ga ni motila. Motilo pa ga je spoznanje, da njegovo sprostitveno delo le ni potekalo tako gladko, kakor si je želel. Njegove želje so bile neskončne kakor čokoladno polje med riževimi gredicami v obdobju največje rodovitnosti.

Prva želja je bila, da bo projekt končan do bližajoče se TaNidine obletnice Vpisnega dne.

Druga je zajemala visoke kriterije uporabnosti sprostitvenega objekta in pa seveda, da ga ne odkrijejo prezgodaj.

Tretja je bila, da bo projekt končan do katerekoli obletnice TaNidinega Vpisnega dne.

Trenutno se nobeni od njegovih želja ni kazala svetla prihodnost. Tudi temna ne. Pravzaprav nikakršna. Vse skupaj je stalo na mestu.

Kmalu po preučitvi zgodovinskega filma o idrijskem klekljanju je ugotovil, da bi bilo učinkovito le z veliko bolj grobimi nitmi kot so njegove. Seveda bi jih lahko zamenjal, vendar bi njegov izdelek dobil druge dimenzije, katere z njegovimi željami ne bi imele veliko opraviti. Torej je moral zamenjati tehniko.

Preučil je tudi klekljanje po bruseljsko. Poglobil se je v čudno logiko zgodovinskih ženskih pokrival, obrobljenih z okraski iz najtanjših klekljanih niti. Ni izgubljal časa z razumevanjem, zakaj so se nekoč ženske mesece trudile z nečim, kar je na koncu skrilo njihov najveličastnejši okras- lase. Tudi pomena prezebanja ni razvozlal do njegove biti, njegova domišljija pa je dokončno počepnila pred kilavim poskusom, da se vživi v vsakodnevno natikanje pokrival, nogavic in podobne navlake.

Do danes se je veliko spremenilo.

Iz podvodnega omela izoblikovane drobne klekeljne je zamrznil in posušil, za kar je šlo ogromno truda in časa.

Na podlagi iz primernega materiala je izdelal nepregledno mrežo drobcenih žebljičkov, okoli katerih bo s pomočjo klekeljnev ovijal drobne pajčje niti. Paziti je moral, da se ni neprevidno naslonil nanje, saj bi bil v tem primeru primoran začeti znova. V labirintu žebljičkov in niti bi ga vsaka neprevidnost še bolj odmaknila od njegovih želja.

Pripravil si je solarne mikrocelice in senzorje, ki jih je nameraval vplesti v svoj sprostitveni izdelek. Oboji niso priporočeni v Priročniku sprostitvenih del, vendar tudi niso označeni za nepriporočene. Verjetno zato, ker je edini pripadnik VeliČastnega sveta, ki ga je obletela takšna misel. Solarne celice vendarle služijo za akumuliranje energije in bi bila njihova uporaba za krašenje preprog precej nenavadna tudi za osebe širokega duha, ki obožujejo svetlobno smetenje. Še bolj nenavadno bi bilo, če bi se s pomočjo komanderja sprostitveni izdelki sami prestavljali po domovih.

DenTer ni razumel smisla nenavadnosti.

Delo je zahtevalo veliko zbranost in natančnost kljub neprestani uporabi povečala in preciznemu orodju, ki ga je imel na voljo. Z uporabo le tega je malce pogoljufal Pravilnik, saj vsega ni izdelal lastnoročno. Špekuliral je, saj je vedel, da je preverjanje sprostitvenih izdelkov s tipaličnim čitalcem prvenstveno namenjeno iskanju plagiatov.

  • Share/Bookmark

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !